ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

                                     Αρ. Πρωτ.: 58/2018                                                                Λαμία, 23-11-2018
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 
      H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού μας κινήματος και πρωτίστως στον επικεφαλής αυτού κ. Γρηγόρη Γερακαράκο, οι οποίοι κλήθηκαν πρόσφατα για παροχή εξηγήσεων από την Φυσική Ηγεσία επειδή «τόλμησαν» να καταγγείλουν τα αυτονόητα ότι ο αστυνομικός είναι απροστάτευτος στη βία και την ανομία και κινδυνεύει καθημερινά χωρίς να τηρούνται στο ελάχιστο οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια του.  
    Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι πρακτικές που παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές , όταν το συνδικαλιστικό μας κίνημα βρισκόταν στα πρώτα του βήματα, δεν μας φοβίζουν, αντιθέτως μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι και δυνατοί.
     Τέλος καλούμε την πολιτική ηγεσία να διαχωρίσει τη θέση της και να δώσει τέλος στις συνδικαλιστικές διώξεις που έχουν ως απώτερο σκοπό τη φίμωση του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
 
                    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
                    -Ο-                                                       -Ο-
                                 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
             ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ Νικόλαος                     ΔΕΔΕΣ Ευάγγελος
                         694 860 5369                                          698 698 1938
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                           ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 55/2018                                                       Λαμία, 12-11-2018
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
     Την Παρασκευή 09-11-2018, επισκέφθηκε την έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Χρήστο Δραγατάκη, τον Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου Υποστράτηγο κ. Στυλιανό Βολυράκη και τον Κλαδάρχη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχο κ. Δημήτριο Αθανασόπουλο. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του επικεφαλής της ΓΕ.Π.Α.Δ.Σ.Ε Ταξίαρχο κ. Αστέριο Μαντζιώκα όπου παρέστη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας. 
 
 
     Στα πλαίσια της επίσκεψής τους στον Νομό μας, το Διοικητικό Συμβούλιο, τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Φθιωτική πρωτεύουσα. Η Ένωσή μας θέλησε να τους γνωρίσει τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο των Αστυνομικών, που υπηρετεί στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και παράλληλα να προτείνει και ενδεχόμενες λύσεις, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πολιτών και της κοινωνίας που καλούμαστε να υπηρετούμε, την προστασία της ζωής και της περιουσίας αυτών και την καταξίωση των υπηρετούντων στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
     Καταθέσαμε την αγωνία μας για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ’ όσον οι υφιστάμενες πολιτικές της παρατεταμένης λιτότητας και η οικονομική ύφεση επέφερε τη διάλυση του Κοινωνικού Ιστού και τη χρησιμοποίηση των εργαζομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως κυματοθραύστη των κοινωνικών αντιδράσεων και ελατήριο απορρόφησης των λαϊκών κραδασμών οργής και αγανάκτησης, κάτι που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.
     Συζητήθηκαν και πολλά ακόμη σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των υπηρετούντων όπως: 
η αναδιάρθρωση Υπηρεσιών - με όρους κοινωνίας και όχι με όρους μνημονίου, που θα επαναφέρει τις 6.700 οργανικές θέσεις που καταργήθηκαν με τον Ν. 4249/14, 
η ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή και η ανάγκη αντικατάστασης του στόλου των  οχημάτων, τα οποία πολλά εξ’ αυτών είναι ακατάλληλα με αποτέλεσμα να θέτουν την ζωή των πολιτών και των συναδέλφων μας σε κίνδυνο. Η φυσική ηγεσία μας ενημέρωσε ότι η διάθεση των οχημάτων μέσω αξιοποίησης των κονδυλίων του εσπα θα αρχισει από αρχές του επόμενου έτους.
η άμεση  απόσυρση όλων των δυνάμεων που ενισχύουν την Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας προς φύλαξη του ΧΥ.ΤΥ. Λευκίμμης. Η κατάσταση που διαιωνίζεται εδώ και πολλούς μήνες, από αρχές Ιουλίου τρέχοντος έτους, έχει ως επακόλουθο την καταστρατήγηση των διατάξεων των Π.Δ. 394/2001, ως τροποποιήθηκε με Π.Δ. 173/2013 και του Π.Δ. 45/2008 που αφορούν τον χρόνο εργασίας του Αστυνομικού προσωπικού, την εβδομαδιαία υπηρεσία όπως και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να εκτελούν υπηρεσία αλλά και να διαμένουν υπό άθλιες συνθήκες, με κατάφορη καταπάτηση των δικαιωμάτων του Αστυνομικού ως εργαζόμενου και ως οικογενειάρχη και σαφή έκθεσή του σε κίνδυνο για την υγεία και την σωματική του ακεραιότητα.
Για όλους αυτούς τους προαναφερόμενους λόγους απαιτήσαμε την ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την τήρηση των ισχυουσών διατάξεων με έγκαιρο σχεδιασμό, διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών εργασίας καθώς και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας των συναδέλφων - μελών μας,
 
η αναβάθμιση του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας σε Υποδιεύθυνση Ασφάλειας με αύξηση των οργανικών θέσεων, 
η άμεση κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Μακρακώμης ο όποιος βρίσκεται σε απόσταση μόλις δύο (2) χιλιομέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας στο οποίο υπάγεται διοικητικά, καθόσον αδυνατεί να προσφέρει επαρκής αστυνόμευση, ενώ παράλληλα αποδυναμώνει ουσιαστικά και το Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο υπάγεται. 
η μείωση του αριθμού των αποσπασμένων που χρησιμοποιούνται στα κέντρα μεταναστευτικών ροών καθώς πλέον υπάρχουν συνάδελφοι που αποσπώνται εκεί ως μη επιθυμούντες. 
   Τέλος αναφορικά με το Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής, Στοχευμένης, Εμφανούς Αστυνόμευσης – Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ. ο Αρχηγός δεσμεύτηκε για την επανεξέταση του εν λόγω σχεδίου, σε εύλογο χρονικό διάστημα, για διόρθωση τυχόν δυσλειτουργιών.
 
 
                                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΟΥΛΙΟ
     
                                        -Ο-                                            -Ο-
                                ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
                ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ Νικόλαος            ΔΕΔΕΣ Ευάγγελος
                             694 860 5369                              698 698 1938
 
 

Δικαστική διεκδίκηση δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και επιδόματος αδείας

                                      Λαμία, 07-11-2018
                                                                                                                                              ΠΡΟΣ:                                                      
                                                                                                                             Τα μέλη της Ένωσής μας                                                                                                                        
                                                      
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
                                                                                
ΘΕΜΑ: «Δικαστική διεκδίκηση δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και επιδόματος αδείας». 
 
     Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
  Σας κοινοποιούμε για την ενημέρωσή σας, τα ενημερωτικά σημειώματα των Δικηγορικών Γραφείων του ΒΑΙΟΥ Π. ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ και του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΓΟΥ, που αφορούν την δικαστική διεκδίκηση δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας για τα έτη 2016 έως και 2018, με την προτροπή για άμεση σύνταξη των σχετικών εγγράφων και υποβολή αγωγής, προκειμένου να κατοχυρώσετε το ως άνω δικαίωμα. 
 
 
                                                                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                                                   -Ο-                                                                               -Ο-
                                                           ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
                                           ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                         ΔΕΔΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
                                                          694 860 5369                                                              698 698 1938

Δικαστική διεκδίκηση επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων - Πάσχα και αδείας ετών 2016, 2017 και 2018

 

                         Αρ. Πρωτ.: 52/2018                                                                                  Λαμία, 06 Νοεμβρίου 2018
                                                                                                                                       Προς:  Τα μέλη της Ένωσής μας 
 
 
 Θέμα:  «Δικαστική διεκδίκηση επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων - Πάσχα και αδείας» 
 
 Σχετ.: Υπ’αρίθμ.: 500/7/51 από 30-10-2018 έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
 
        Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
 
        Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με το αντικείμενο του θέματος θα διεκδικηθούν, με Αγωγές που θα κατατεθούν, τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων ετών 2016, 2017 και 2018, εορτών Πάσχα ετών 2017, 2018 και αδείας ετών 2017, 2018, συνολικού ποσού ύψους 2.500 ευρώ (500€ Χ 3, 250€ Χ 2 και 250€ Χ 2 αντίστοιχα).
     Αναφορικά με την εν λόγω δικαστική διεκδίκηση της αναδρομικής καταβολής των παραπάνω επιδομάτων, η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, στη συνεδρίαση της 29ης/10/2018, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του από 24/10/2018 Διοικητικού Συμβουλίου της, πρότεινε στις A' Bάθμιες Ενώσεις την προσφορά του νομικού της συμβούλου κου Χαράλαμπου Μπουκουβάλα, δικηγόρου Αθηνών. Η προσφορά του κ. Μπουκουβάλα, προβλέπει για κάθε συμμετέχοντα καταβολή ποσού 20,00 ευρώ (ποσό που θα παρακρατηθεί από την μισθοδοσία εκάστου προσφεύγοντος ο οποίος θα επιλέξει το εν λόγο δικηγορικό γραφείο) και εργολαβική αμοιβή 3% επί του καθαρού καταβαλλομένου ποσού, ύστερα από την αφαίρεση των εξόδων. Τα προς υπογραφή έγγραφα είναι:
     -τα πλήρη Στοιχεία Ενάγοντος, 
     -η Εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής και 
     -η σύμβαση δικηγορικής εντολής (σε δύο πρωτότυπα αντίτυπα).
     Αναφορικά με τα μελή μας τα οποία είναι εγγεγραμμένα στην εταιρεία ARAG σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας της Ένωσής μας με την εν λόγο εταιρεία, μας ενημέρωσαν ότι τα μέλη της μπορούν να καταθέσουν αίτηση εξάμηνης αναστολής παραγραφής των επιδομάτων και να κάνουν προσφυγή εάν αυτό είναι αναγκαίο και εφόσον δεν έχει εκδοθεί με το πέρας του εξαμήνου νομοθετική ρύθμιση και μέρος των εξόδων θα καλυφθούν από την εταιρεία. Σε περίπτωση που κάποιο μέλος επιθυμεί να καταθέσει άμεσα προσφυγή, μέρος των εξόδων αυτής θα καλυφθούν αν και εφόσον με το πέρας του εξαμήνου η κατάθεση προσφυγής είναι ακόμα απαιτητή.
     Σε κάθε περίπτωση, κάθε μέλος μας έχει το δικαίωμα να καταθέσει προσφυγή σε οποιοδήποτε δικηγορικό γραφείο της αρέσκειάς του.  
    Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της συγκέντρωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών έως 17/11/2018, ώστε να μην παραγραφεί το επίδομα εορτής Χριστουγέννων του 2016, η Ένωσή μας θα πραγματοποιεί στα γραφεία της, συγκέντρωση των ανωτέρω δικαιολογητικών και θα παρέχει κάθε δυνατή συνδρομή στη διαχείριση και διαβίβαση αυτών. 
     Για οποιαδήποτε ενημέρωση μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου.
 
                                                               
                              ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
                     -Ο-                                                                  -Ο-
             ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
       ΔΕΔΕΣ Ευάγγελος                                    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ Νικόλαος
            6986981938                                                     6948605369

ΠΡΟΣΦΟΡΑ από το Κέντρο Ομορφιάς και Αισθητικής KD Medispa

 

                                                                                                                                        Λαμία, 29-10-2018
                                                              
                                                                                                                                                Π Ρ Ο Σ:                                                                   
                                                                                                                                  Τα μέλη της Ένωσής μας
 
 
                                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ
     Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
     Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω εκπτωτική προσφορά για τα μέλη μας και τις οικογένειές τους,
από το Κέντρο Ομορφιάς και Αισθητικής KD Medispa, που βρίσκεται στην οδό Παπακυριαζή 11Β στη Λαμία, ☎2231048172
 
     ΄΄Η φυσική ομορφιά, η ανανέωση και η διατήρηση της νεότητας χαρίζουν σωματική και ψυχική ανάταση και ευεξία. Στο KD Medispa είμαστε κοντά σας με γνώση, υπευθυνότητα και εμπειρία για να σας καλωσορίσουμε σ’ έναν κόσμο που η ομορφιά και η προσωπική περιποίηση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια απόλαυση στην καθημερινότητά σας, προσφέροντάς σας έκπτωση 20% στις παροχές μας.΄΄
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
        -Ο-                                                       -Ο-
                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                   ΔΕΔΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ

                                                                                                                              Λαμία, 29-10-2018
                                                              
                                                                                                                                      Π Ρ Ο Σ:                                                                   
                                                                                                                        Τα μέλη της Ένωσής μας
 
                                                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ
     Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
     Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω εκπτωτική προσφορά για τα μέλη μας και τις οικογένειές τους,
από το Κέντρο Ομορφιάς και Αισθητικής KD Medispa, που βρίσκεται στην οδό Παπακυριαζή 11Β στη Λαμία, ☎2231048172
 
     ΄΄Η φυσική ομορφιά, η ανανέωση και η διατήρηση της νεότητας χαρίζουν σωματική και ψυχική ανάταση και ευεξία. Στο KD Medispa είμαστε κοντά σας με γνώση, υπευθυνότητα και εμπειρία για να σας καλωσορίσουμε σ’ έναν κόσμο που η ομορφιά και η προσωπική περιποίηση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια απόλαυση στην καθημερινότητά σας, προσφέροντάς σας έκπτωση 20% στις παροχές μας.΄΄
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
        -Ο-                                                       -Ο-
                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                ΔΕΔΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ